23 Nisan 2018 Pazartesi

Sevginin Kapısını Sadece Sevgi Çalabilir

Dünyada olanlara bakınca yargılayacak, kızacak, belki nefret edecek çok şey bulabiliriz.. Ama insanlar olarak hepimiz özünde aynı duyguları, aynı arzuları, aynı korkuları taşıyoruz. Temel güdülerimiz aynı.. İçimizdeki duygu karışımının malzemesi aynı, farklı ölçülerde olsa da.. Görünenin ardında hepimizin en büyük ve en derin isteği sevilmek. Ne yapıyorsak, nasıl davranıyorsak, hangi role büründüysek altında tek bir neden var: sevilmek..

İnsanlık olarak yaşamımız kolay değil, çünkü kurulu düzen hiçbirimizin hayatını kolaylaştıracak şekilde, yani en temel ihtiyacımız olan sevgi ve şefkati doğal olarak alacağımız ve birbirimize vereceğimiz doğal bir döngüde değil. Hangi örtüye bürünerek ortaya çıkarsa çıksın, aslında hepimizin tek sorunu bu..

Ve bu tek sorunu ortadan kaldırmak, her ama her şeyin çözümü olacak. Sevmemiz lazım, bir yerden başlayarak.. Ve daha da çok sevmemiz lazım; içimizdeki şefkate tutunarak.. Yargılayacak, kızacak, nefret edecek şeyler bulmak için değil, sevmek için bakmamız lazım. En kötünün bile içinde sevecek bir şeyler bulmak için, şefkat duyabilecek kadar anlamaya çalışarak bakmak lazım. Vazgeçmeden, yorulmadan, sevmeye kararlı olarak.

Çünkü insanların içindeki sevgi dolu o yerin kapısı, sadece sevildiklerinde açılabiliyor. Ve çoğu insan, hiç gerçekten koşulsuz olarak sevilmediği için, nasıl seveceğini bile bilmiyor. Kendini bile sevemiyor ve içindeki kapı kilitli kalıyor. O kapıyı sadece sevgi çalabilir ve içeriden sadece sevgi yanıtlayabilir. Tüm insanlığa, dünyaya ve tanrıya duyduğunuz sevgi adına, karşınıza çıkan insanlarda o kapıyı çalın.. Gerçekten sevgiyle ve şefkatle çaldığınızda, o insanın içindeki sevgi de ayağa kalkıp açacaktır o kapıyı ve belki içindeki sevgiyle ilk defa tanışacaktır.. Yeter ki açılsın o kapı, sevgi tüm coşkusuyla akmak için hazır hepimizin içinde ve bir anda tüm varlığımızı dolduracak kadar güçlü. Sadece ona kendimizi açmamızı bekliyor.

Bu dünyada insan olarak yaşama deneyiminden geçen hepimizi o kadar çok seviyorum ki.. Sadece, daha da çok sevebilmeyi ve insan deneyiminin korkularına kapılıp kalbimi bir an bile kapatmadan, bu sevginin sürekli olmasını diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder