31 Ağustos 2017 Perşembe

Biraz Kumaşının Adamı Ol :)

Biraz kumaşının adamı ol :) Sen Tanrı'nın kumaşından yapıldın.
'Aciz bir kul' zihniyetinden çık, bir şeylere tapınma ihtiyacını bırak.
Kendini, seninle tanrısal bilginin ve bilgeliğin paylaşılabileceği bir düzeye getirmenin peşinde ol.
Zihnini bilgiye, kalbini sevgiye aç..

Tekliğin İçine Sen de Dahilsin

Bu tekliğin içine sen de dahilsin. Teklik varsa, her yerde olanın, her şey olanın dışına çıkılabilir mi? Bir şey, eğer her şeyse, onun dışında başka bir şeyin varolabilmesi nasıl mümkün olabilir?
Yine de kendi dışımıza koyup O diyerek ve ona tapınıp ibadet ederek bundan kazanç sağlama umuduyla, iyi kullar olmayı amaçlayıp, gerisine karışmadan, sorgulamadan, kurcalamadan yaşamayı gerçek inanç sanabiliyoruz.
Hem Allah birdir, o yönümüzü çevirdiğimiz her yerdedir, onun olmadığı bir yer yoktur, bize bile şah damarımızdan daha yakındır, her şeyi var eden, yaratan odur ve o her şeyin kaynağıdır diyoruz, hatta her namazda günde beş vakit bunu diyoruz. Hem de sonra da, ona teslim olmalıyız, her şeyin en iyisini o bilir, Allah'a havale ediyorum veya ona karşı günah işledim bunun cezasını çekiyorum, en iyi ben tapındım bunun sevabını yaşıyorum diyoruz.
Sen önce bi kendine dürüst ol. Kendine teslim ol. Kendini bi affet, çünkü kendine, kendi özüne zulmettin. Allah senin içinde, sen onun içindesin. Eğer Allah'a inanıyorsan, kutsal dediğin kitabın içindekileri okuduysan ve hatta üzerine de biraz düşündüysen, zaten onun tek olduğuna, her yerde ve her şey olduğuna inanıyorsundur.
O zaman neden inandığın gibi yaşamıyorsun? Neden kendini ondan ayırıp, o ayırdığını yüce görüp kendini acziyet içinde zavallı bir kula indirgiyorsun? Biraz kumaşının adamı ol  Senin kumaşın Allah. Her şey gibi sen de ondan yapıldın ve onun içindesin. O da senin içinde. O sensin.